Avtryckaren

Avtryckaren

"the Avtryckarblog"

...

Virrigt?!

AllmänningenPosted by R. Sat, February 03, 2007 13:41:02

Så har nu två veckor av min barnledighet (eller vad det kallas), passerat. Mycket förkylning med elefantsnytande etc. men i stort har det varit riktigt trivsamt.

Nu är jag så lyckligt lottad att min mor fortfarande har hälsan o körkortet i behåll, så hon har varit o "hjälpt till" av o till. Ibland mest av, men ändå. Jo, hon är 70 och börjar bli lätt senil, eller rättare sagt förvirrad. Hon ställer ut maten ur kylskåpet flera timmar innan det är matdags, glömmer bort personer o händelser i närtid etc. etc, så det känns nästan lite som en svag demensvarning...kanske? Å andra sidan så har hon inte riktigt sörjt klart sin senaste "boyfriend" som gick bort för ganska precis ett år sedan. Har läst att sådan sorg kan skapa viss blockering i sinnet som i visst mått likanr demens, så jag hoppas att det är så det är. I övrigt tror jag att d et är bra för henne att känna sig behövd och få läsa lite sagor för barnen, lägga pussel med Linn o jollra lite med minstingen. Dessutom är det naturligtvis gôtt för alla barnen att ha en farmor här då o då.

Var är M då? Jo, hon pluggar för fullt o ska börja praktisera på måndag, på Torsby sjukhus. Lite aviga tider som t.ex. 13-21 osv. men så är livet, så det blir säkert bra. Dessutom har hon medicintenta på torsdag, så hon har att stå i kan man säga. Har fixat en liten studiehörna på övervåningen i det som ska bli vårat nya sovrum. Lämpligt nog så finns det lås på insidan av dörren, så att hon kan isolera sig lite från omgivningen vid behov :)

Fö. sitter jag o njuter av takdroppet som dripp-droppar från taket på min röda traktor medan stora snösjok dråsar ner från taket av grannens lada. Har t.o.m. hört talgoxens "titti-tu". Sååå skönt! +3 och sol!

  • Comments(3)//blog.fingeravtryck.se/#post11

Så var det gjort

GrannarnaPosted by R. Sat, February 03, 2007 13:25:26

Så var då begravningen av Ingrid på Myra över. Nåja, själva begravningen var ju för en vecka sedan, men jag har varit så "off" o hackig så jag har inte orkat skriva, men nu så.

Det var en väldigt fin begravning, men så oerhört känslosam på många sätt. Gammal och inbodd i bygden så var hon älskad o nu sörjd av många. Tror att det var ca 80 pers på begravningshögtiden och ytterligare 200 som skickade kondoleanser, så hon har fungerat som ett slags axiom för folk runtomkring, men nu är som sagt denna epok med bonnmoran som alltid har kaffet varmt, över. Sad but true! Nu blir det inte tomt i granngården utan sonen hennes med familj flyttar in, så det blir bra. Inte likadant, men bra.

Kände mig lite extra hedrad att jag blev ombedd att bära kistan, så det var jag, L-G (kusin till Ingrids son), Kjell på Rivall, Roger (kunnig hästgubbe) o två för mig okända individer som bar iväg kistan i vinterkylan o firade därefter ner den under tystnad.

Så var den dagen över o Ingrid vilar nu i allsköns ro, men jag lär väl se henne framöver, det är min tro :)

  • Comments(2)//blog.fingeravtryck.se/#post10

Ledighet?

BarnenPosted by R. Sat, January 20, 2007 11:13:59

Blog Image

Jahaja...!

Nu är det så att jag kommer att vara ledig från jobbet, men vara mer än upptagen av ett annat, nämligen pyssla om de minsta telningarna i familjen. Den föräldraledighet (vaddå - ledig + förälder??) som jag nu tar ut är för ovanstående pappersätare, snart 1 år. Det var väl varierande minspel på kollegorna när jag meddelade min framtida frånvaro, men what the heck! Nu är det så o när jag är tillbaka har det i princip aldrig hänt något speciellt ändå. Vattnet rinner under broarna alldeles oavsett om jag jobbar med det ena eller det andra så detta ska bli bra smiley

Jag har inte hunnit uppdatera här så ofta som jag haft ambitionen, men jag ska inte ursäkta mig utan konstaterar bara att jag har en viss ambition, men inte riktigt levt upp till den. Så kan det bli.

Nu ska jag ta en kopp kaffe, sedan ska jag banka skiten ur min ena hammare...! Dottern ska få eget rum så nu ska det snickras smiley

Lev väl!

  • Comments(0)//blog.fingeravtryck.se/#post9

Himlen gråter

GrannarnaPosted by R. Mon, January 15, 2007 16:27:44

Sorgen landade i “vår” lilla by i fredags. Min 11-årige son hade sett att mattanten hade hämtats ovanligt tidigt av sin gubbe i fredags (ja, han är observant med visst kontrollbehov = framtida chef) så min hjärna började fundera. Mamman till “gubben” är vår granne tillika den sista riktiga bonnmoran i byn. 80 år, stor o varm på alla sätt med ständigt nykokt kaffe i ett öppet kök. Där har jag, vi suttit många gånger. Ofta har timmarna fått gå medan vedspisen knastrat. Dagen innan nyår hade hon gjort en tårta till oss o M funderade att gå över med ett efterfrågat recept… men… i fredags lämnade hon in “våran” goa tant som Linn brukade kalla för “mormor Ingrid” eftersom gamla tanter lätt blev just “mormor”. Ingrid sa ofta som komplimang att “ni tillhör släkta ni” fastän vi var inflyttade, så det känns sorgligt nu, men… hon var 80 + någon månad o hade haft ett bra liv, så man kanske inte ska sörja över livets gång.

Nu är det en begravning framöver o det blir jobbigt, men den dagen…

HImlen gråter.

  • Comments(2)//blog.fingeravtryck.se/#post8

Vitt puder

AllmänningenPosted by R. Fri, January 12, 2007 12:25:50

Så kom den då, den hett efterlängtade, kalla, vita snön. Den lade sig som ett rent, fint pudertäcke och städade i princip bort - åtminstone visuellt - diverse leksaker, redskap och trädgårdsavfall som undertecknad som så ofta, inte hunnit plocka undan... men... det som göms i snö kommer i vilket fall fram nån annan gång. Om inte förr så när nästa regnväder kommer. Nåja! Det är ju skitsamma så nu får jag njuta lite av att det är vinter inte bara i teorin smiley. Tog några bilder igår kväll, men hur jag än vänder o vrider på dem så vill det bara inte fungera, så jag lägger in en annan som jag tog på en smedja uppe i Uddheden. Visserligen var det förra året, men...det var vinter o det är det som räknas Blog Image

  • Comments(0)//blog.fingeravtryck.se/#post7

Mera väder

AllmänningenPosted by R. Wed, January 10, 2007 10:50:18

Egentligen är det rätt ok med vårlik januari. Enligt Linnés kalender är det dessutom slut på vintern den 28 februari, så med andra ord så är det vår om sisådär sju veckor, men innan dess... så får vi leva med lite vitt smiley. "Kör i 100!!", som min kompis Lasse brukar säga!

"TORSDAG/FREDAG Snö i hela Sydsverige - utom på Öland, längs kusterna och i delar av Skåne."

  • Comments(2)//blog.fingeravtryck.se/#post6

Stormvarning

AllmänningenPosted by R. Wed, January 10, 2007 10:46:25

Ja jösses....!

Vi kunde konstatera att gårdagskvällens och nattens blåsväder var rekord på detta ställe! Har bott här i drygt fem år och visst...det blåser av o till så snart det är väderomslag på väg, men detta var i hästväg s.a.s.

Huset är placerat i öppet västläge med en stor dalgång framför, så när vinden drar in från Fryksdalshöjden eller uppifrån Rottnadalen, så får åtminstone huset veta att det lever smiley. Som tur är, så är det ett vältimrat hus så även om det igår var storm så säger det varken "knak" eller "brak" i huset. Det enda som lät var på ett ställe i ytterdörren. Där pep det som en minimal tågvissla när vinden ville in o hälsa på i stugvärmen smiley. Så...från västfronten intet nytt!

Jo, förresten. I morse ville inte dottern gå till dagis, men det var ok, så hon slapp det (M är hemma). När jag skulle åka var det ändå stora gråtvalsen, eftersom hon plötsligt ändrat sig, men...då fick det vara. Gråt o tandagnisslan smiley!!!

  • Comments(2)//blog.fingeravtryck.se/#post5

Barn

BarnenPosted by R. Mon, January 08, 2007 16:21:06

Var bara tvungen att plocka in två bilder från dotterns treårskalas!

Gillar förväntningarna o tårtljusvärmen i hennes ansikte. Tänk så mycket förväntningar det ryms i en treåring smiley

Blog Image

Blog Image

  • Comments(0)//blog.fingeravtryck.se/#post3

Vardag

HusetPosted by R. Mon, January 08, 2007 16:14:30

Jaha, så är man här igen efter en sällsynt välbehövlig ledighet. Var är här? Jo, på jobbet (ja, jag är så ohederlig att jag skriver några öppningsrepliker på blogen, på JOBBET. Shame on me, men det är inte o kommer inte heller att bli en vana. Nog om det.

Inser att det är segt att börja jobba efter ledighet. Jobbkänslan står i just idag i samklang med väderleken, dvs jämngrått, men... sett i ett globalt perspektiv så har jag det fantastiskt bra med ett intressant o fritt, hyfsat betalt jobb utan hemläxor, men ur mitt privatfilosoferande perspektiv så är det just... tungt. Visst, jag skulle inte vilja vara varken uteliggare i Hamburg eller satt på svältkost bestående av smutsvatten i Sudan eller ens vara en vilsegången säl på Nordpolen, men ändå... Håhå... det blir bättre när jag kommer hem smiley

Avslutningsvis plockar jag in en bild av helgens förlustelser med huset. Har börjat pyssla med fasaden, men det är inte så mycket som hänt rent faktiskt. Taket är visserligen klart, ställningen är rest o förberedelser för att byta både fönster o fasad är på gång. För säkerhets skull har min arbetsledande dotter infunnit sig också. Det går kanske inte så mycket fortare, men hon har ett annat perspektiv på bräderna än mig, så det blir åtminstone intressantare dessutom är det hennes rum som är prio ett så.. hon får vara chef...ibland!

Blog Image

  • Comments(1)//blog.fingeravtryck.se/#post2

Uppstart

AllmänningenPosted by R. Thu, January 04, 2007 19:24:39

Mina första stapplande försök med en blog...!

Känns lite överambitiöst, sådär måttligt exhibitionistiskt, utlämnande eller... kanske ändå inte. Inser att detta kommer att bli vad jag gör det till, beroende på min (brist på) tid, ambition och andra parametrar som brukar spela in i mina göranden o låtanden.

Precis som alla stora (!) artister brukar göra bland eftertexterna på sina CD-utgåvor, så får även jag - artist eller ej - infoga ett "Special thanks to": Min Broder Mats, som hjälper mig med denna hemsida och dessutom sparkat igång denna blog, så... tack smiley

Startbilden, vilken föreställer mitt hus mitt i metamorfosens mellanstadium, får även utgöra nån slags påminnelse om hur det är i livet i allmänhet o i mitt liv i synnerhet... Det är MYCKET på G samtidigt, men.... eftersom jag planerar att leva och ha hälsan i ytterligare sisådär 220 år, så lär jag nog hinna med allt! Vad tror Du?

  • Comments(3)//blog.fingeravtryck.se/#post1