Avtryckaren

Avtryckaren

"the Avtryckarblog"

...

En viss betydelse har det trots allt

GrannarnaPosted by R. Wed, October 01, 2008 09:38:42

Ja, så är det!

Om jag inte har det, hamnar jag antagligen i en annan klass (strykklass), men eftersom jag har, så bemöts jag med respekt och acceptans...eller.

VAD är det jag svamlar om? Vad menar jag? Jo! Det är detta med livet på landet förstås! Det är ett tillfredsställande liv med grönt gräs mellan tårna, flugor mellan fönterbågarna och leriga stövlar i linneskåpet. Ja, kort sagt, allt och mer än mycket smiley

Det är kort sagt såhär i min förtrollade värld, där "min" by är ett axiom som allt kretsar runt och centrum i allt detta är traktorn! Ja, så enkelt är det! Traktorn markerar både för de som bor i byn och för de som bor i andra byar och närbelägna socknar att HÄR är det en individ som förtjänar respekt!! Ree-spect!

Nu är inte mina tankar vetenskapligt grundade utan mera välförankrade i mina egna hjärnvindlingar och till viss del i lerjorden runtomkring. Om jag gör en liten jämförelse så ser den ut såhär:

Längst bort bor familjen H. De har haft traktor, men sålt den så de innehar en viss, men bara viss status. Därefter bor P. Han har ingen traktor o betraktas därför med viss skepsis av allmogen. Därefter bor två andra familjer utan traktor. Märkliga! Sedan...kommer herr o fru K. DÄR finns det fyra stycken + mycket annat. Klart godkänt. Dessa följs av en gård med tre traktorer och en lunnare därefter fyra traktorer, lunnare och en herrans massa annat, men sedan tappar det styrfart igen! En familj som delar traktor med några andra ses inte med blida ögon. Delad traktor som har oklar hemvist är aldrig bra! Nej, nej! Därefter bor moi! smiley Ja, och så fortsätter det.

Nu har jag skrivit en massa obekräftat nonsens, men jag tror på min teori tills dess någon lyckas motbevisa min tes!

Slutligen en bild på min Fordson med nyfixad kran o vedkärra. Kult!

Blog Image

  • Comments(0)//blog.fingeravtryck.se/#post44