Avtryckaren

Avtryckaren

"the Avtryckarblog"

...

Helsing..ki?

AllmänningenPosted by R. Fri, January 29, 2010 12:33:11

Hallojs!

Nyss anländ från Hälsingland. Var iväg ett par dagar (intressanta) med några arbetskamrater. Fick till min glädje se en hel del s.k. Hälsingegårdar (även kallade Träslott). Efter att ha stiftat bekantskap med dem (om än på avstånd) inser jag med all önskvärd tydlighet VARFÖR de heter Träslott... Vad sägs om 420 kvm inredd yta o lika mycket oinrett...? Klar hybrisvarning på Hälsingeböndernasmiley men jag tokgillade det jag såg! Flytt adit kanske?! Näe.... men häftigt var det. Blir definitivt återbesök framåt sommaren!

Hann dessutom växla några ord med en toppentrevlig kollega jag lärde känna under resan till Italien i höstas. Jättekul att träffas igen smiley

  • Comments(0)//blog.fingeravtryck.se/#post53

Hej å hå!

AllmänningenPosted by R. Thu, September 25, 2008 15:54:45

24/9 -08

Gympingpass!!!

Låter det inte käckt o hurtigt så säg? Jo, jag tänkte väl det... Här har jag klarat mig ifrån kollektiva, svettvåta övningar i över 20 år och vad händer...? Jo, jag hamnar på en arbetsplats med kollektiva självmordsövningar kl 16-17 varje (ja, varje) onsdag. Snacka om Lillördag!! Idag, torsdag har jag av någon outgrundlig anledning hittat hittills ouptäckta muskelgrupper på min blekfeta lekamen. Det är lite som att utforska vita fläckar på en inte fullt färdigarbetad karta över fjärran land smiley Fullt med fientligt sinnande pygméer, pilskjutande giftgrodor, talande Ninja-kossor och tvärrandiga muskler med saftigt nedsatt rörelseförmåga. Svettigt, roligt och antagligen nyttigt!

---------------------------------------------------

25/9 -08

Vaddå?!

Ibland får jag frågan: "Vad jobbar Du med?"

"Bra fråga", brukar jag replikera. "Jag undrar själv över detta...!"

Nåja, riktigt så komplicerad o flummigt är det inte, men i brist på ork att svara kan jag kläcka något sådant värdelöst. Hursom, idag har jag faktiskt producerat något som är i närheten av vad jag jobbar med (eller är anställd för...).

Blog Image

Ovanstående pennstreck ska föreställa en gympahall. Det är en av dagens övningar. Check! smiley

  • Comments(0)//blog.fingeravtryck.se/#post43

Kanske det kanske

AllmänningenPosted by R. Fri, September 19, 2008 16:12:20
När jag ändå håller på kan jag lägga in ytterligare en bild. Blog ImageSolnedgång hemma. Varje dag är en tavla smiley

  • Comments(2)//blog.fingeravtryck.se/#post41

Inte mycket

AllmänningenPosted by R. Fri, September 19, 2008 16:10:13

En god vän noterade häromdagen "att inte mycket hade hänt" här på bloggen. Nej, nja... det sdtämmer så väl, så väl, men vad ÄR en blog egentligen. Är det en cyberdagbok och vad måste då egentligen uppdateras och hur ofta? Ska jag skriva allt möjligt o lite till och därutöver några anekdoter och någonting sådant? Jag vet inte och jag har egentligen inte tid att lägga ner en massa krut på en web-dagbok, men samtidigt är det roligt när jag väl kommer igång med skrivandet (ja, jag är en ordspruta!)

Detta har hänt (sedan sist):

Jag har sålt Brattsättern o tjänat pengar på det (ja, jag är nöjd, men mäklare är onödigt dyrt - blodigel!!)

Jag har köpt Svensbyäng - se "foto" på denna eminenta hemsida.

Jag har nytt jobb sedan 1 juli och trivs väldigt väl med det o har dessutom förärats (?!) med en i början obegripligt invecklad mobiltelefån. Innehåller officepaket, e-postserver, almanacka (jaså, har alla telefoner det?) o en massa annan skit. Första dagen missade jag fem telefånsamtal eftersom jag inte visste hur jag skulle kunna svara i den... Att ringa var fullständigt hopplöst o att skicka sms var fullständigt obegripligt. DEt var t.ex. en gåta om messet hade skickats överhuvudtaget o det gick liksom inte att få bekräftat om det hade skitit sig eller ej... Ja, jag var svett bara av att tänka på eländet, men nu har vi faktiskt blivit lite av vänner... Hm!

Vad mer? Ja, på hemmafronten renoveras det om än i samma hastighet som en försupen snigel. Varför dådå? Orkar inte, är ett bra och ärligt svar. Nåja, till helgen SKA bara nya golvet läggas in...! Jag ska, ska, ska!

Vad mer? Säkert en hel del, men nu ska jag ta igen mig o åka o titta till Svensbyäng. Senast jag var ner så hade en ruta gått sönder, så jag vill inte ha alltför många dylika överraskningar. We´ll see!

Adios så länge! Avslutar med en bild från Svensbyängsmiley

Blog Image

  • Comments(0)//blog.fingeravtryck.se/#post40

Vinterväg

AllmänningenPosted by R. Fri, November 30, 2007 14:05:12

Blog ImageHär blir det specialsträcka under Svenska Rallyt i februari 2008.

Dagsläge = vinter smiley

Visst är det fint!

  • Comments(2)//blog.fingeravtryck.se/#post27

Utflykt

AllmänningenPosted by R. Fri, March 23, 2007 15:43:01

Utflykt - ett tveeggat ord tycker jag. Utflykt är positivt. Ut, kan vara både och medan Flykt enbart är negativt laddat... Hm, nu var det inte riktigt det djuplodade jag hade ämnat för detta inlägg utan bara lägga upp några bilder från en av mina "utflykter" eller arbetsinsatser rättare sagt.

Var på besiktning av en tomtplats i Röberg, söder om Tossebergsklätten och utöver vad jag SKULLE titta på hittade jag lite annat smiley

Jag har sedan länge insett att jag finner en viss njutning och vila i att betrakta det nötta och av tid, väder och vind slitna och kanske i viss mån förfallna. Det är något av själva livets gång som ibland avspeglar sig i en byggnads gradvisa förfall. Den har liksom våra egna kroppar varit (eller är) boning och förfaller succesivt längs resan tills de en dag är förlorade o återgår till naturens kretslopp varefter kanske bara några stenar och ett vårdträd finns kvar som minner om det som varit. smiley l

  • Comments(2)//blog.fingeravtryck.se/#post17

Von Echstedska, flygelbyggnaden

AllmänningenPosted by R. Thu, February 22, 2007 22:32:07
Ett bildgalleri över von Echstedtska gårdens flygelbyggnad samt ett på huvudbyggnaden. Till kuriositeterna (tack för ordet Mårr) hör ett redigt herrskapsdass till höger om huvudbyggnaden. På den tiden var det skillnad på att skita o skita minsann! smiley
  • Comments(2)//blog.fingeravtryck.se/#post15

Von Echstedt med anhang

AllmänningenPosted by R. Tue, February 20, 2007 12:51:13

Så har jag då som aktiv inom nätverket för byggnadsvård i Värmland ( www.byggnadsvardvarmland.com) varit o bevittnat en tämligen välgjord rekonstruktion/reparation av ena flygelbyggnaden på von Echstedtska gården utanför Säffle (förra veckan).

Flygelbyggnaden brann på midsommardagen 2005, men nu står den upp o ser glad ut igen. De som hyr kåken var dock inte fullt så glada av att få besök vad det verkade. Den någorlunda manlige hyresgästen (såg ut som en sämre blåkopia av Peps Persson...!) sa inte ens "hej" när vi kom, än mindre bjöds det på kaffe, vilket seden bjuder i allmänhet o här i Värmeland i synnerhet, men...nehej.

Nog sagt om hyresgästerna. Bilder på byggnaden publiceras härmed istället så blir mina flitiga (finns det några?) läsare glada smiley

Yours Truly!

Blog Image

Originaldörr från 1763, vilken dessutom klarade branden! (haken är köpt på närmaste järnhandel eftersom dörren tjänar som toadörr...

Blog Image

Utsikt från salen mot huvudbyggnaden anno 1763. Nice!

Blog Image

Cecilia som återskapat alla väggmålningarna, samtalar med Robert, vilken i sin tur timrade o återskapade merparten av byggnadsstommen.

  • Comments(2)//blog.fingeravtryck.se/#post13

Tröttande

AllmänningenPosted by R. Tue, February 20, 2007 12:37:42
Ja, det är vad det är... Tröttande med förkylningar som hänger sig fast likt stönigt , efterhängset slajm. Uppriktigt talat så mår jag närmast skit just nu, men det har väl i huvudsak med förkylningar o därmed kass nattsömn att göra. Det verkar som om näsan har slaggat igen fullständigt, för när jag trycker på näsan så piper det i vänsterögats tårkanal. Lite smålustigt, men jobbigt eftersom det spränger som riktig huvud... eh.. näsvärk. Får ta en Reliv så jag slipper ifrån eländet en stund. smiley
  • Comments(0)//blog.fingeravtryck.se/#post12

Virrigt?!

AllmänningenPosted by R. Sat, February 03, 2007 13:41:02

Så har nu två veckor av min barnledighet (eller vad det kallas), passerat. Mycket förkylning med elefantsnytande etc. men i stort har det varit riktigt trivsamt.

Nu är jag så lyckligt lottad att min mor fortfarande har hälsan o körkortet i behåll, så hon har varit o "hjälpt till" av o till. Ibland mest av, men ändå. Jo, hon är 70 och börjar bli lätt senil, eller rättare sagt förvirrad. Hon ställer ut maten ur kylskåpet flera timmar innan det är matdags, glömmer bort personer o händelser i närtid etc. etc, så det känns nästan lite som en svag demensvarning...kanske? Å andra sidan så har hon inte riktigt sörjt klart sin senaste "boyfriend" som gick bort för ganska precis ett år sedan. Har läst att sådan sorg kan skapa viss blockering i sinnet som i visst mått likanr demens, så jag hoppas att det är så det är. I övrigt tror jag att d et är bra för henne att känna sig behövd och få läsa lite sagor för barnen, lägga pussel med Linn o jollra lite med minstingen. Dessutom är det naturligtvis gôtt för alla barnen att ha en farmor här då o då.

Var är M då? Jo, hon pluggar för fullt o ska börja praktisera på måndag, på Torsby sjukhus. Lite aviga tider som t.ex. 13-21 osv. men så är livet, så det blir säkert bra. Dessutom har hon medicintenta på torsdag, så hon har att stå i kan man säga. Har fixat en liten studiehörna på övervåningen i det som ska bli vårat nya sovrum. Lämpligt nog så finns det lås på insidan av dörren, så att hon kan isolera sig lite från omgivningen vid behov :)

Fö. sitter jag o njuter av takdroppet som dripp-droppar från taket på min röda traktor medan stora snösjok dråsar ner från taket av grannens lada. Har t.o.m. hört talgoxens "titti-tu". Sååå skönt! +3 och sol!

  • Comments(3)//blog.fingeravtryck.se/#post11
Next »