Avtryckaren

Avtryckaren

"the Avtryckarblog"

...

En viss betydelse har det trots allt

GrannarnaPosted by R. Wed, October 01, 2008 09:38:42

Ja, så är det!

Om jag inte har det, hamnar jag antagligen i en annan klass (strykklass), men eftersom jag har, så bemöts jag med respekt och acceptans...eller.

VAD är det jag svamlar om? Vad menar jag? Jo! Det är detta med livet på landet förstås! Det är ett tillfredsställande liv med grönt gräs mellan tårna, flugor mellan fönterbågarna och leriga stövlar i linneskåpet. Ja, kort sagt, allt och mer än mycket smiley

Det är kort sagt såhär i min förtrollade värld, där "min" by är ett axiom som allt kretsar runt och centrum i allt detta är traktorn! Ja, så enkelt är det! Traktorn markerar både för de som bor i byn och för de som bor i andra byar och närbelägna socknar att HÄR är det en individ som förtjänar respekt!! Ree-spect!

Nu är inte mina tankar vetenskapligt grundade utan mera välförankrade i mina egna hjärnvindlingar och till viss del i lerjorden runtomkring. Om jag gör en liten jämförelse så ser den ut såhär:

Längst bort bor familjen H. De har haft traktor, men sålt den så de innehar en viss, men bara viss status. Därefter bor P. Han har ingen traktor o betraktas därför med viss skepsis av allmogen. Därefter bor två andra familjer utan traktor. Märkliga! Sedan...kommer herr o fru K. DÄR finns det fyra stycken + mycket annat. Klart godkänt. Dessa följs av en gård med tre traktorer och en lunnare därefter fyra traktorer, lunnare och en herrans massa annat, men sedan tappar det styrfart igen! En familj som delar traktor med några andra ses inte med blida ögon. Delad traktor som har oklar hemvist är aldrig bra! Nej, nej! Därefter bor moi! smiley Ja, och så fortsätter det.

Nu har jag skrivit en massa obekräftat nonsens, men jag tror på min teori tills dess någon lyckas motbevisa min tes!

Slutligen en bild på min Fordson med nyfixad kran o vedkärra. Kult!

Blog Image

  • Comments(0)//blog.fingeravtryck.se/#post44

Så var det gjort

GrannarnaPosted by R. Sat, February 03, 2007 13:25:26

Så var då begravningen av Ingrid på Myra över. Nåja, själva begravningen var ju för en vecka sedan, men jag har varit så "off" o hackig så jag har inte orkat skriva, men nu så.

Det var en väldigt fin begravning, men så oerhört känslosam på många sätt. Gammal och inbodd i bygden så var hon älskad o nu sörjd av många. Tror att det var ca 80 pers på begravningshögtiden och ytterligare 200 som skickade kondoleanser, så hon har fungerat som ett slags axiom för folk runtomkring, men nu är som sagt denna epok med bonnmoran som alltid har kaffet varmt, över. Sad but true! Nu blir det inte tomt i granngården utan sonen hennes med familj flyttar in, så det blir bra. Inte likadant, men bra.

Kände mig lite extra hedrad att jag blev ombedd att bära kistan, så det var jag, L-G (kusin till Ingrids son), Kjell på Rivall, Roger (kunnig hästgubbe) o två för mig okända individer som bar iväg kistan i vinterkylan o firade därefter ner den under tystnad.

Så var den dagen över o Ingrid vilar nu i allsköns ro, men jag lär väl se henne framöver, det är min tro :)

  • Comments(2)//blog.fingeravtryck.se/#post10

Himlen gråter

GrannarnaPosted by R. Mon, January 15, 2007 16:27:44

Sorgen landade i “vår” lilla by i fredags. Min 11-årige son hade sett att mattanten hade hämtats ovanligt tidigt av sin gubbe i fredags (ja, han är observant med visst kontrollbehov = framtida chef) så min hjärna började fundera. Mamman till “gubben” är vår granne tillika den sista riktiga bonnmoran i byn. 80 år, stor o varm på alla sätt med ständigt nykokt kaffe i ett öppet kök. Där har jag, vi suttit många gånger. Ofta har timmarna fått gå medan vedspisen knastrat. Dagen innan nyår hade hon gjort en tårta till oss o M funderade att gå över med ett efterfrågat recept… men… i fredags lämnade hon in “våran” goa tant som Linn brukade kalla för “mormor Ingrid” eftersom gamla tanter lätt blev just “mormor”. Ingrid sa ofta som komplimang att “ni tillhör släkta ni” fastän vi var inflyttade, så det känns sorgligt nu, men… hon var 80 + någon månad o hade haft ett bra liv, så man kanske inte ska sörja över livets gång.

Nu är det en begravning framöver o det blir jobbigt, men den dagen…

HImlen gråter.

  • Comments(2)//blog.fingeravtryck.se/#post8